Upečte si s námi …

Vánočku

POCTIVÁ MÁSLOVÁ VÁNOČKA! ZAKOUPIT MŮŽETE NA NAŠICH 34 PRODEJNÁCH NEBO NA WWW.KOLONIAL.CZ Vánočka, plná poctivého másla, patří mezi zákazníky Pekárny Kabát k jednomu z nejoblíbenějších druhů sladkého pečiva. Koneckonců pečení vánočky má v českých zemích skutečně dlouholetou tradici. … <čtěte více>


Kroucený rohlík

Kroucený rohlík patří ke specialitám Pekárny Kabát. Zakládáme si na tom, že vyrábíme kroucené rohlíky podle tradiční prvorepublikové receptury. Kromě ostatních kvalitních surovin přidáváme do kroucených rohlíků i vepřové sádlo. Proč? Vepřové sádlo je tuk, který je v české pekařině používán tradičně již po mnoho generací a v některých druzích pečiva je nenahraditelný. Právě díky přidání vepřového sádla jsou naše kroucené rohlíky výjimečně jemné a vláčné, ale zároveň nádherně … <čtěte více>


Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami patří mezi našimi zákazníky k nejoblíbenějším delikatesám, jaké Pekárna Kabát produkuje. Je ručně vyráběn našimi nejzručnějšími pekaři a řadí se k předním výrobkům v sortimentu sladkého pečiva. Chcete vědět, jak ho v naší pekárně děláme? Z kvalitní pšeničné mouky … <čtěte více>


Moravský koláč

Pekárna Kabát je proslulá tím, že k výrobě pečiva nepoužívá výrobní linky. Naopak. Naši mistři pekaři ručně vyrábějí každý jednotlivý kousek pečiva. Pojďte se tedy s námi podívat, jak u nás děláme moravské koláče. Z poctivé pšeničné mouky, droždí, špetky cukru a vody vyšleháme „omládek“, který na povrchu poprášíme moukou. Omládek zraje asi 35–45 minut. Proč vůbec omládek připravujeme? Protože výrobky při použití omládku … <čtěte více>