V roce 2023 se nám povedl světový úspěch, náš kvas se dostal, jako zatím jediný z ČR, do kvasové knihovny na jihu Belgie, kde experti z celého světa uchovávají a zkoumají nejúspěšnější vzorky. Kvas pěstujeme již přes 9 let. Zaměstnanci výzkumného pracoviště, analýzou mimo jiné zjistili, že obsahuje unikátní „českou“ kvasinku, kterou jinde nezaznamenali.
Jde o uznání tradičního českého řemesla. „Je to pro nás skvělé uznání toho, že svoji práce děláme dobře“ uvádí Richard Kabát, majitel pekárny.
V roce 2024 nás navštívil zakladatel kvasové knihovny Karl deSmedt podruhé a odvezl si na zkoumání náš další kvásek — tentokrát 100% pšeničný kvásek z nejkvalitnější mouky Semolina.
Zde si můžete přečíst zajímavosti z návštěvy, uchovávání kvasu v knihovně a o nás: