-28. 1. 2025-

Náš kvas a jeho úspěchy

V roce 2023 se nám povedl světový úspěch, náš kvas se dostal, jako zatím jediný z ČR, do kvasové knihovny na jihu Belgie, kde experti z celého světa uchovávají a zkoumají nejúspěšnější vzorky. Kvas pěstujeme již přes 9 let. Zaměstnanci výzkumného pracoviště, analýzou mimo jiné zjistili, že obsahuje unikátní „českou“ kvasinku, kterou jinde nezaznamenali.

Jde o uznání tradičního českého řemesla. „Je to pro nás skvělé uznání toho, že svoji práce děláme dobře“ uvádí Richard Kabát, majitel pekárny.

V roce 2024 nás navštívil zakladatel kvasové knihovny Karl deSmedt podruhé a odvezl si na zkoumání náš další kvásek — tentokrát 100% pšeničný kvásek z nejkvalitnější mouky Semolina.

Zde si můžete přečíst zajímavosti z návštěvy, uchovávání kvasu v knihovně a o nás:

https://www.toprecepty.cz/clanky/7570-chlebovy-kvasek-z-prazske-pekarny-dosahl-velkeho-uspechu-jako-jediny-z-ceska-je-ulozen-v-kvasove-knihovne-v-belgii

https://cc.cz/mame-i-vzorek-z-doby-zlate-horecky-na-klondiku-neni-ale-nejcennejsi-rika-sef-kvasove-knihovny

https://tv.idnes.cz/lifestyle/u‑peceni-chleba-je-treba-postupovat-krok-za-krokem-rika-zakladatel-knihovny-kvasu-karl-de-smedt.V241017_142836_idnestv_rena

Jsme Pekárna Kabát a už 30 let pro vás pečeme to nejlepší pečivo.
menuchevron-down